7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CNoul acoperiş solar al Tesla va costa la fel ca unul normal

Noul acoperiş solar al Tesla va costa la fel ca unul normal

Compania de mașini electrice a lui Elon Musk, Tesla, a șocat lumea cu linia sa de vehicule, care va include în curând camioane de ridicare, semicamioane și chiar ATV-uri.

Compania nu se oprește la transformarea industriei auto, ea doreşte să fie și o forță motrice în industria energiei solare.

Unul dintre cele mai interesante proiecte la care lucrează compania este un acoperiș solar accesibil, care nu va costa mult mai mult decât acoperișul clasic din acest moment.

Tesla spera inițial că produsul va fi pus pe piață până în 2018, dar, din cauza unor probleme în procesul de producție, lansarea a tot fost amânată în ultimii doi ani.

Musk: Acest acoperiş va fi unul dintre cele mai durabile

În timpul unei reuniuni a acționarilor de anul trecut, Musk a spus că va fi unul dintre cele mai durabile și accesibile prețuri de pe piață.

Elon Reeve Musk, Director General și Director Tehnic al SpaceX, DG și Director Arhitect al Tesla Motors,
și Președintele CA al SolarCity

Suntem pe punctul de a termina versiunea 3 a acoperișului solar. Aceasta este o problemă tehnologică destul de grea să ai o celulă solară integrată în țigla de pe acoperiș, să arate bine și să dureze 30 de ani. Sunt foarte încântat de versiunea 3 a acoperișului solar. Avem un avantaj prin faptul că avem acelaşi preţ cu un acoperiș clasic plus costul de utilitate al cuiva, sau că este mai mic decât acesta. Acesta este unul dintre cele mai ieftine acoperișuri disponibile. Deci, puteți avea un acoperiș excelent, cu o economie mai bună decât un acoperiș normal destul de ieftin, și factura de utilități zero, a spus Musk.

Compania crede atât de mult în proiect încât dă asigurări că acoperișul va dura toată viața (35 de ani). El va fi garantat să genereze energie timp de cel puțin 25 de ani, moment după care componentele electrice pot începe să necesite reparații.

Panourile solare pentru acoperișul Tesla sunt construite în prezent la Gigafactory 2 din Buffalo, New York, dar nu este clar când vor fi disponibile pentru achiziție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS