Acasă Tehnologie IT&C Twitter va elimina conturile inactive

Twitter va elimina conturile inactive

-

Conturile de pe Twitter care au fost inactive mai mult de șase luni vor fi şterse. Excepţii vor fi făcute în cazul în care userii se conectează înainte de termenul limită 11 decembrie, informează BBC.

Site-ul a spus că măsura este urmarea faptului că utilizatorii care nu se conectează nu au putut să accepte politicile sale de confidențialitate actualizate. De asemenea, va fi îmbunătățită credibilitatea, prin eliminarea conturilor inactive din numărul de urmăritori. Acest lucru poate oferi utilizatorului un sentiment nejustificat de importanță, a precizat o purtătoare de cuvânt.
Este pentru prima dată când Twitter elimină conturile inactive pe o scară atât de mare. Măsura va include utilizatorii care au încetat din viață, cu excepția cazului în care cineva care are detaliile contului persoanei respective poate să se autentifice.

Primul lot de conturi șterse va fi din cele înregistrate în afara SUA

În viitor, firma a spus că va analiza și conturile în care oamenii s-au autentificat, dar nu „fac nimic“ pe platformă. Primul lot de conturi șterse va fi din cele înregistrate în afara SUA. Twitter a precizat că măsura nu este, așa cum sugerau unii utilizatori, o încercare de a elibera nume de utilizator.
Site-ul a trimis e-mail-uri utilizatorilor de conturi care vor fi afectate de ștergeri. Firma nu spune câte conturi curente se potrivesc criteriilor, dar se așteaptă să fie multe milioane.

Twitter are 145 de milioane de utilizatori activi zilnic monetizabili

Twitter are, din septembrie, 145 de milioane de utilizatori activi zilnic monetizabili, adică utilizatori care intră în contact cu publicitatea Twitter zilnic, conform celui mai recent raport. Întrucât inactivitatea se bazează pe logare, nu pe conturile de bot, cum ar fi cele care trimit automat știri sau alerte, ar urma să fie șterse și conturile create special ca arhive, cum ar fi @ POTUS44, o colecție a tweet-urilor președintelui Barack Obama din timpul funcției.

ȘTIRI VIDEO GdS