Acasă Tehnologie Mobile Șoferii pot semnala radarele pe Google Maps, la fel ca pe Waze

Șoferii pot semnala radarele pe Google Maps, la fel ca pe Waze

-

Aplicaţia Google Maps va permite utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe le observă pentru a împărtăşi informaţia cu ceilalţi şoferi, după ce compania a decis să introducă această funcție care are deja succes pe alte aplicaţii, precum Waze – care este deţinută tot de Google. 

Google a anunţat săptămâna trecută că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum:

  • radare 
  • accidente
  • trafic îngreunat
  • străzi închise
  • obstacolele de pe traseu

Aplicaţii precum Waze, care este deţinută tot de Google, au atras critici vehemente de la organizaţiile de poliţie pentru că le permit şoferilor să vadă locaţiile agenţilor de poliţie, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

La fel ca şi în cazul Waze, opţiunea Google Maps nu îi lasă pe utilizatori să raporteze diferite tipuri de operaţiuni ale poliţiei, ci doar radarele de viteză.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că gigantul american consideră că astfel va contribui la eforturile de a face drumurile mai sigure, argumentând că „informarea şoferilor cu privire la radarele de viteză îi obligă să conducă mai atent şi să ia decizii mai sigure când sunt pe drum”

ȘTIRI VIDEO GdS