5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileFacebook Dating, o nouă alternativă Tinder

Facebook Dating, o nouă alternativă Tinder

Facebook a lansat în mod oficial Facebook Dating, noul serviciu care doreşte să „fure” puţin din piaţa unor servicii precum Tinder, OK Cupid sau Dating.com. conform go4it.ro

Noua funcţie a reţelei de socializare a fost anunţată şi prezentată în primăvară, în cadrul conferinţei anuale F8 şi a fost disponibilă într-o formă sau alta în testare pentru o parte dintre utilizatori în tot acest timp. Cu această ocazie însă, compania anunţă că serviciul a fost lansat în mod oficial.

Facebook Dating: utilizatorii din Statele Unite vor fi primii

Primii care vor putea beneficia de Facebook Dating sunt utilizatorii din Statele Unite ale Americii si alte câteva ţări. Aceştia vor putea să folosească atât date de pe contul de Facebook, cât şi cele de pe contul de Instagram pentru a căuta posibile persoane „potrivite”.

Ce face Facebook Dating diferit faţă de alte aplicaţii este că foloseşte listele de prieteni deja existente pentru a pune utilizatorii în contact nu numai cu străini, ci şi cu persoane cunoscute, sau din cercuri de prieteni apropiate.

Profilul de F. Dating poate fi „decorat” cu fotografii de pe Facebook şi Instagram, în timp ce utilizatorii pot adăuga pe listele „Secret Crush” atât prieteni din lista de Facebook, cât şi urmăritori de pe Instagram. Planul este ca până la finalul anului să poată fi adăugate la profil inclusiv story-urile de pe cele două reţele de socializare.

Utilizatorii trebuie să aibe minimum 18 ani

Cei care doresc să folosească F. Dating trebuie să aibă minimum 18 ani împliniţi şi să instaleze cea mai recentă versiune a aplicaţiei Facebook. De asemenea, Facebook se laudă cu setări avansate de intimitate, însă este greu de crezut că acestea vor fi respectate, având în vedere cât de dese sunt problemele companiei din ultima vreme.

Profilul de F. Dating va fi totuşi separat de cel principal. Cei care găsesc anumite persoane pe Dating nu acces la profilul complet de pe Facebook.

Facebook nu a anunţat încă planuri pentru monetizarea platformei, rivalii săi din acest domeniu precum Tinder oferind diverse servicii contra cost pentru îmbunătăţirea şanselor în a găsi o „potrivire”.

Ţările în care F. Dating este disponibil, pe lângă SUA, sunt: Argentina, Bolivia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana, Laos, Malaezia, Mexic, Paraguay, Peru, Filipine, Singapore, Suriname, Tailanda, Uruguai şi Vietnam.

În Europa ar trebui să se lanseze pe la începutul anului următor.

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS