22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCât costă 1 milion de vizualizări și cât câștigă vloggerii români din YouTube

Cât costă 1 milion de vizualizări și cât câștigă vloggerii români din YouTube

YouTube oferă pentru 1 milion de vizualizări o sumă de 4.500 de euro, arată datele oferite de Canopy, în cadrul unui eveniment organizat de Google. Vloggerii români câștigă mulți bani din YouTube. Chiar de la vârste fragede, tinerii vloggeri se pot întreține singuri, informează startupcafe.ro și unsitedemuzica.ro

În România încă ne uităm foarte mult la televizor, dar vedem o schimbare la modul în care oamenii folosesc dispozitivele TV. Televizorul este ecranul care a înregistrat cea mai mare creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut pe YouTube.

În Uniunea Europeană, timpul de vizionare a conținutului de pe YouTube, pe ecranul televizorului, a crescut cu 45% față de anul trecut.

Televizorul a fost adăugat ca tip de dispozitiv în „targetarea” și raportarea campaniilor în Google Ads and Display & Video 360, alături de computere, telefoane mobile și tablete.

Cât câștigă vloggerii și vedetele din România

INNA, Delia, Andreea Bălan, Smiley sau Dorian Popa sunt o parte dintre artiștii români care își rotunjesc veniturile grație vizualizărilor pe care le fac pe YouTube.

INNA poate să câștige din YouTube peste un milion de euro pe an, dacă lansează constant clipuri video, ceea ce o face artistul român care câștigă cel mai bine de pe urma vizualizărilor pe acest canal.

Vloggerul Selly are încasări lunare de minim 4.000 de euro, iar într-un an poate să câștige și 50.000 de euro. Dorian Popa face din vlogul de pe YouTube cam 1.700 de euro și poate să ajungă la 20.000 de euro pe an.

Andra câștigă 2.200 de euro pe lună, iar la final de an poate să aibă în cont și 26.500 de euro. Delia obține lunar din canalul ei aproape 1.000 de euro și anual 11.450 de euro, la fel ca Antonia, potrivit estimărilor socialblade.com. 

Pe de altă parte, Alex Velea câștigă doar 350 de euro pe lună și în jur de 4.000 de euro pe an. 

România, la coada clasamentului când vine vorba de câștiguri din YouTube

Sumele sunt totuși mici dacă facem comparație cu artiștii americani. Lady Gaga poate să încaseze lunar de la YouTube peste 500.000 de euro, iar anual poate să sară de șase milioane de euro. Aceleași sume le primesc și Eminem și Shakira.

Și Rihanna încasează 360.000 de euro lunar și peste 4,3 milioane de euro anual. 

Profitabili și după moarte

Artiștii care au murit generează sume impresionante de bani. Canalul de YouTube al lui Michael Jackson aduce peste 4 milioane de euro, canalul lui Whitney Houston aduce 1,5 milioane de euro, iar canalul lui Evis Presley poate să aducă 645.000 de euro.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS