10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CCriptomonede de 14 milioane de dolari furate de 15 bărbați

Criptomonede de 14 milioane de dolari furate de 15 bărbați

Cincisprezece bărbați suspectați de furtul criptomonedelor în valoare de 14 milioane de dolari au fost arestați de către autoritățile chineze, informează cointelegraph.com

Cei 15 bărbați ar fi mituit mai mulți administratori de internet cafe-uri pentru a le permite să instaleze softuri de furat criptomonede de pe calculatoare. Programele dăunătoare au fost dezvoltat de o firmă IT, care a sesizat neregula.

Se presupune că peste 9.000 de administratori de calculator au fost implicați în a ajuta operațiunile neautorizate.

Efort restrâns al bărbaților pentru criptomonede

Criptomoneda extrasă de suspecți în cele patru luni a fost vândută pentru peste 100 milioane de yuani (aproximativ 14 milioane de dolari). Poliția locală a primit un raport care sugerează că multe cafenele locale foloseau programe malware pentru criptare.

În iulie, poliția din China a arestat, de asemenea, 22 de suspecți implicați în activități ilegale de criptare care au furat energie electrică în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari.

Așa cum Cointelegraph a raportat la sfârșitul lunii august, compania de cibersecuritate McAfee Labs a lansat raportul său de amenințări din august 2019, care notează o creștere de 29% a campaniilor de criptare și atacuri de ransomware în primul trimestru al anului 2019.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS