11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CMicrosoft Edge cu funcție vocală care imită perfect vocea umană

Microsoft Edge cu funcție vocală care imită perfect vocea umană

Microsoft Edge va dota browserul cu funcție vocală care va imita perfect vocea umană. Sistemul va putea citi textul paginilor web în voce naturală, aproape identică celei folosită de o persoană reală, conform go4it.ro

Edge-ul cu funcție vocală este foarte eficientă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Funcția este disponibilă, deocamdată, ca build experimental pentru cei înrolaţi în programul Windows Insider. Noua versiune Microsoft Edge poate citi orice bucată de text selectată din paginile web, prin folosirea unui motor de sinteză vocală asistat cu tehnologii de procesare neurală.

Microsoft Edge: versiune finală cu mai multe voci

Versiunea finală a aplicaţiei va include mai multe tipuri de voci feminine şi masculine. Cele bazate pe procesare neurală vor suna mult mai bine, însă vor fi marcate cu semnul „online” care indică nevoia unei conexiuni la internet pentru folosire.

Pe lângă îmbunătăţirea adusă browserului Edge, Microsoft pune la dispoziţia dezvoltatorilor şi API-ul numit JavaScript SpeechSynthesis, care poate fi integrat în diverse aplicaţii şi chiar pagini web pentru a beneficia de sintetizare vocală.

Deşi se află la faza de testare, noul motor pentru sintetizare vocală asistat cu tehnologii de procesare neurală funcţionează foarte bine. Rămâne de văzut dacă Microsoft va oferi acest serviciu şi pentru vorbitorii altor limbi de circulaţie internaţională.

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS