Acasă Tehnologie IT&C Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă

Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă

-

Toyota Motor Corp are proiecte pentru crearea roboților pentru casa ta. Compania a înscris un startup japonez specializat în inteligență artificială pentru a începe planul său, informează retuers.com

Cel mai mare producător auto din Japonia și Preferred Networks Inc, cu sediul în Tokyo vor efectua cercetări comune pentru a dezvolta așa-numiții roboți de serviciu, care sunt „capabili să învețe în medii de viață tipice”, au declarat companiile.

Toyota, devotat tehnologiei avansate de 80 de ani

Cele două firme colaborează deja pe vehicule fără șoferi încă din 2014. Gigantul Toyota, în vârstă de optzeci de ani, încearcă să se transforme și să se adapteze tehnologiei, cum ar fi conducerea automată, care perturbă industria auto.

Accent pe roboți care să facă treaba în locul oamenilor

Toyota vede roboții ca parte a acestui efort, în special în Japonia, unde își propune să îi aibă în case și spitale pentru a sprijini una dintre populațiile cu cea mai rapidă îmbătrânire din lume.

Pentru proiectul anunțat miercuri, Toyota a spus că va furniza rețelelor preferate o duzină de unități din robotul său de asistență umană sau HSR.

Companiile vor coopera în dezvoltarea în următorii trei ani, inclusiv partajarea proprietății intelectuale.

Rețele preferate utilizează deja robotul ca platformă pentru software-ul său avansat de inteligență artificială. La o expoziție din Tokyo anul trecut, robotul a îngrijit o cameră dezordonată, distingând gunoiul și prosoape murdare.

Concept încă din anul 2004

Toyota lucrează la roboți de service din 2004 și are o serie de modele în curs de dezvoltare. Dar HSR este cel pe care îl consideră cel mai apropiat de a fi pregătit pentru aplicații comerciale.

Practic, un singur braț pe o bază cu roți, cu un cap plin de senzori deasupra, robotul va fi folosit și la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor de la Tokyo, pentru a ajuta la sarcini simple, precum obținerea băuturilor pentru unii spectatori.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.