Acasă Tehnologie Gadgets Discern Science: detector de minciuni pentru securitatea aeroporturilor

Discern Science: detector de minciuni pentru securitatea aeroporturilor

-

Discern Science, o companie internațională de cercetări științifice, lucrează la comercializarea unui detector de minciuni cu inteligenţă artificială, care urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi, citează Mediafax.

În program va fi incorporat un agent de securitate virtual care va pune întrebări călătorilor. Dispozitivul, care a fost testat pe serviciile de securitate de la frontieră şi din aeroporturi, este creat pentru a face procesul de scanare mult mai eficient şi pentru a indentifica persoanele cu intenţii periculoase sau ilegale.

Discern Science: Avatarul, agent de securitate

Avatarul, a cărei „faţă” apare pe ecran, va întreba călătorii o serie de întrebări pre-configurate şi va analiza dacă aceştia mint sau nu. Răspunsurilor vor fi filmate, apoi va urma un proces de analiză a informaţiilor, inclusiv în funcţie de expresia facială, tonul vocii şi răspunsurile verbale.

După ce informaţiile vor fi analizate, răspunsurile vor fi catalogate cu verde, galben şi roşu. Cei care vor intra în categoria cu verde vor putea trece mai departe fără a mai fi interogaţi de un agent de securitate uman.

Proiectul este finanţat cu fonduri federale pentru cercetări academice şi ar putea ieşi pe piaţă în aproximativ şase luni, anunţă compania.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS