20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsReon Pocket, aer condiționat de buzunar de la Sony

Reon Pocket, aer condiționat de buzunar de la Sony

Reon Pocket este un sistem de climatizare portabil de la Sony, care ar putea ajuta multe persoane să reziste mai bine în căldura oraşelor pe timp de vară, informează go4it.ro

Vara în România este un calvar în special pentru cei care nu stau toată ziua într-un birou care beneficiază de aer condiţionat. Soluţiile de răcire la purtător sunt puţine şi de multe ori ineficiente.

Sony are însă o idee nouă: un soi de „aer condiţionat de buzunar”, pe care l-a prezentat în Japonia şi pe care îl va aduce pe piaţă cu ajutorul fanilor, care au finanţat proiectul Reon Pocket printr-un program de crowdfunding.

Transfer de căldură prin curenți termoelectrici

Dispozitivul este mic, uşor şi portabil şi funcţionează diferit faţă de un aparat de aer condiţionat tradiţional. Acesta nu schimbă temperatura aerului, ci face transfer de căldură cu corpul utilizatorului prin curenţi termoelectrici, putând să scadă temperatura cu până la 13 grade Celsius. Aparatul trebuie amplasat pe spate, între omoplaţi, folosind un tricou special, care include un buzunar dedicat pentru Reon Pocket.

Reon Pocket: Aparat controlat prin intermediul smartphone-ului

Dispozitivul poate funcţiona și pentru a încălzi corpul utilizatorului, putând să crească temperatura cu până la 8 grade Celsius. Dispozitivul poate fi controlat prin intermediul unui smartphone cu aplicaţia instalată, iar durata de utilizare la o singură încărcare este de 24 de ore.

Aparat controlat prin intermediul smartphone-ului

Probabil că un Reon Pocket încărcat complet poate oferi utilizatorilor cel puţin 2-3 ore de utilizare în timpul programului de muncă la o singură încărcare.

Primii care au dat comandă prin crowdfunding vor trebui să plătească 117 dolari pentru un astfel de dispozitiv, iar livrările sunt aşteptate abia în 2020. Nu este clar dacă acest dispozitiv va fi lansat mai întâi în Japonia, urmând să fie lansat în restul lumii după, sau dacă va rămâne un dispozitiv „ciudat” pe care doar japonezii şi-l doresc.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS