11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CWindows 10 face schimbări de interfață

Windows 10 face schimbări de interfață

Windows 10, cel mai controversat sistem de operare de la Microsoft, pregăteşte o schimbare de inferfaţă în ceea ce cuprinde Meniul Start, informează go4it.ro

Acesta a încercat să combine vechiul mod de lucru de pe Windows 7 cu interfaţa „Modern UI”, de pe Windows 8. Rezultatul a fost pe undeva la mijloc. Versiunea este destul de familiară pentru unii şi destul de schimbată pentru alţii. Microsoft vrea să se îndepărteze din ce în ce mai mult de Windows 7. Oficialii consideră că noul meniu Start este un pas într-o direcţie nouă.

Versiune destinată testării interne

Microsoft a lansat din greşeală o versiune destinată testării interne a lui Windows 10, dezvăluind astfel un nou meniu Start. Acesta este complet nou, diferit atât de clasicul meniu din Windows 7, cât şi de interfaţa Modern din Windows 8, care este acum prezentă pe computerele cu Windows 10.

Acesta adoptă un design cu pictograme mari, fără funcţionalităţi Live şi pare să schimbe puţin ordinea elementelor afişate.

Modificări mici, care va obișnui utilizatorul repede

Sus de totse află poza de profil a utilizatorului, care a fost mutată de pe bara laterală. Apoi, imediat sub aceasta se poate observa o căsuţă de căutare, care se afla până acum în partea de jos. Următorul rând oferă sugestii de scurtături către cinci aplicaţii folosite recent, în timp ce restul meniului este o înşiruire de aplicaţii instalate pe computer.

Fără să utilizăm acest meniu la prima mână este imposibil de intuit dacă schimbările sunt bune sau nu. Cu siguranţă, modul în care meniul de Start va fi utilizat va fi schimbat semnificativ dacă acest update va fi dezvoltat într-unul pentru varianta publică a sistemului de operare.

Windows 10: meniu extins pe tot ecranul

Acest meniu de start poate fi extins pe tot ecranul atunci când computerul este folosit în mod tabletă. Varianta oferă o interfaţă destul de simplistă în comparaţie cu modul tabletă din prezent, cât şi cu ceea ce alţi producători de sisteme de operare oferă pe tabletele lor (iOS şi Android, de exemplu).

Acest build de Windows 10 a fost trimis din greşeală către cei din programul Insiders de pe ramura publică de testare de 32 de biţi. Versiunea 18947 trebuia însă să ajungă la angajaţii Microsoft care testează intern sistemul de operare.

Noul design al meniului Start nu a fost menţionat, însă este clar că Microsoft pregăteşte o schimbare a acestuia. Mai există posibilitatea ca aceste noi elemente de design să facă parte din versiunea „Lite” a lui Windows 10, destinată tabletelor şi computerelor mai puţin performante.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS