18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia a atacat masiv Ucraina

Rusia a atacat masiv Ucraina

Atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei, cu peste 80 de drone și rachete. Zeci de rachete şi drone ruseşti au lovit joi instalaţii energetice ucrainene din cinci regiuni.

Atacul sporeşte presiunea asupra sistemului energetic aflat şi-aşa în dificultate, în timp ce rezervele de apărare aeriană ale Ucrainei se diminuează, relatează Reuters şi Ukrainskaia Pravda.

Loviturile au avariat instalaţii începând din regiunea Liov

Loviturile au avariat instalaţii începând din regiunea Liov, la graniţa cu Polonia, până în regiunea nord-estică Harkov, unde a fost întreruptă energia electrică pentru 200.000 de persoane, a declarat un consilier prezidenţial.

„Avem nevoie de apărare aeriană şi de un alt tip de sprijin în domeniul apărării, nu de discuţii lungi şi cu ochii închişi”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Apelurile Kievului pentru furnizarea urgentă de apărare aeriană, din ce în ce mai disperate

Apelurile Kievului pentru furnizarea urgentă de apărare aeriană din partea Occidentului au devenit din ce în ce mai disperate de când Rusia şi-a reluat luna trecută atacurile aeriene cu rază lungă de acţiune asupra sistemului energetic ucrainean.

Atacurile, care au lovit centrale termice şi hidroelectrice, au stârnit temeri cu privire la rezistenţa unui sistem energetic care a fost afectat deja de o campanie aeriană rusă în prima iarnă a războiului.

Apărarea aeriană a doborât 18 dintre rachetele trase de ruşi

Comandantul forţelor aeriene ucrainene a declarat că apărarea aeriană a doborât 18 dintre rachetele trase de ruşi şi 39 de drone. În atac au fost folosite 82 de rachete şi drone în total, a precizat armata.

La Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, atacurile ruseşti au intervenit în plină zi şi au omorât 4 persoane, alte 5 fiind rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu furnizat de autorităţile locale. Au fost lovite clădiri rezidenţiale şi maşini. De asemenea, au fost raportate pagube la instalaţiile industriale.

Citeşte şi: ITM Gorj, în control la Spitalul Târgu-Cărbunești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS