16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski avertizează că Ucraina va pierde războiul dacă Congresul nu ajută ţara sa

Zelenski avertizează că Ucraina va pierde războiul dacă Congresul nu ajută ţara sa

Ucraina va pierde războiul în faţa Rusiei dacă ajutorul american de 60 de miliarde de dolari rămâne blocat în Congres, avertizează preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Rusia îşi intensifică presiunea în estul ţării, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Dacă Congresul nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul”, a declarat Zelenski pe un ton grav, într-o videoconferinţă cu ambasadori ai platformei de strângeri de fonduri a guvernului, United24.

„Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate”

„Fără sprijinul Congresului, ne va fi dificil să câştigăm, chiar să supravieţuim” ca ţară, a spus el, conform unei intervenţii video distribuite pe reţelele sociale. „Dacă Ucraina pierde războiul, alte state vor fi atacate”, a mai spus el, apreciind că Rusia va agita puternic ameninţarea nucleară pentru a le produce teamă societăţilor occidentale.

Pachetul american de sprijin militar şi economic pentru Kiev, blocat în Congres

Pachetul american de sprijin militar şi economic pentru Kiev, în sumă de 60 miliarde de dolari, este blocat în Congres de anul trecut din cauza divizărilor între democraţi şi republicani, pe fondul apropierii alegerilor prezidenţiale din noiembrie. În aşteptarea unei decizii, soldaţii ucraineni sunt nevoiţi să facă economie de muniţii, în timp ce armata rusă, mai numeroasă şi mai bine aprovizionată, împinge încetul cu încetul pe frontul estic şi loveşte cu regularitate în ultimele săptămâni infrastructurile energetice.

Armata ucraineană a recunoscut duminică că situaţia în jurul Ceasiv Yar

Armata ucraineană a recunoscut duminică că situaţia în jurul Ceasiv Yar, un orăşel situat la sud-est de importantul nod feroviar şi logistic ucrainean Kramatorsk, este „dificilă şi tensionată” şi că localitatea „se află sub foc constant”. Rușii înaintează spre Ceasiv Yar Armata rusă „foloseşte infanterie cu sprijin de vehicule blindate de luptă”, susţinute de „avioane de asalt”, a declarat la televiziunea ucraineană Oleg Kalaşnikov, purtător de cuvânt al unei brigăzi care luptă în zonă. „Însă toate atacurile lor au fost respinse”, a adăugat el.

Citește şi: Doi tineri au jefuit mai mulţi vârstnici sub pretextul oferirii de cadouri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS