34.2 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaIncendiu la rafinăria din Volgograd după un atac cu drone

Incendiu la rafinăria din Volgograd după un atac cu drone

Un incendiu a fost stins sâmbătă la rafinăria din Volgograd din sudul Rusiei în urma unui atac cu drone, au declarat autoritățile locale.

„Aseară, sistemele de apărare aeriană și de război electronic au respins un atac cu UAV pe teritoriul regiunii Volgograd”, a declarat Andrey Bocharov, guvernatorul regiunii, într-o declarație la Telegram. „Ca urmare a consecințelor UAV-ului doborât, a izbucnit un incendiu la rafinăria din Volgograd.” Incendiul a fost stins „complet” la ora locală 19.55, potrivit ministerului regional pentru urgențe. Nu au fost victime, a spus într-un comunicat pe site-ul web.

Rusia și Ucraina și-au vizat reciproc infrastructura energetică în lovituri menite să perturbe liniile de aprovizionare și logistica. Atacul are ca rol să demoralizeze adversarul în timp ce încearcă să treacă în avantaj într-un conflict vechi de aproape doi ani care nu dă semne de sfârșit. Infrastructura energetică a Rusiei a fost, de asemenea, lovită de defecțiuni tehnice în ultima lună, adăugând la incertitudinea pe piețele globale de petrol și gaze deja zguduite de conflictul din Orientul Mijlociu.

Atacuri și în Ucraina

Rafinăria Lukoil din Volgograd, una dintre cele mai mari din țară, a procesat aproape 289.000 de barili pe zi de țiței în primele 24 de zile ale lunii ianuarie. Este mai mult de 5% din volumul total de procesare a țițeiului din Rusia, potrivit www.bnnbloomberg.ca.

Uzina, aflată la sute de mile est de granița cu Ucraina, furnizează combustibil atât piețelor interne, cât și externe. Pagubele potențiale cauzate de incendiu nu au fost imediat clare. Sistemele rusești de apărare aeriană au interceptat și distrus șapte drone în regiunile Belgorod, Volgograd și Rostov peste noapte, a declarat Ministerul Apărării al națiunii pe Telegram.

Locuitorii orașului Kryvyi Rih din Ucraina, orașul natal al președintelui Volodymyr Zelenskiy, au rămas fără energie electrică. , Cea mai recentă lovitură cu drone din Rusia a lăsat localitatea în beznă, a declarat operatorul de rețea electrică Ukrenergo pe Telegram. A fost al treilea atac consecutiv rusesc asupra infrastructurii energetice din regiunea Dnipropetrovsk, a spus compania.

Citește și: Trei persoane rănite în urma unui atac cu armă albă la Gare de Lyon din Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS