4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentCorveta rusească Samum, avariată de o dronă ucraineană

Corveta rusească Samum, avariată de o dronă ucraineană

O dronă maritimă ucraineană a avariat o corvetă rusească de mici dimensiuni în largul Crimeei ocupate, a declarat vineri o sursă din cadrul serviciilor ucrainene de informaţii, contrazicând versiunea Moscovei, care afirmase că atacul a fost respins, relatează Hotnews.

Kievul, care încearcă să-şi intensifice loviturile asupra Rusiei în regiunea Mării Negre, a declarat că atacurile sale din această săptămână au distrus un sistem de apărare aeriană rusesc în vestul Crimeei. În plus, au avariat grav două nave militare şi au lovit două nave de patrulare.

Sursa ucraineană a declarat că un alt atac, cu o dronă maritimă, a lovit joi partea dreaptă din spate a corvetei „Samum”, la intrarea în Golful Sevastopol din Crimeea, şi a provocat „daune semnificative”.

Nava de mici dimensiuni, dar care poate transporta rachete, a trebuit să fie remorcată pentru reparaţii şi se afla înclinată pe o parte.

Ministerul rus al Apărării recunoscuse joi, într-o declaraţie, că a existat un atac ucrainean asupra corvetei Samum, dar a precizat că acesta a fost respins şi că drona navală a fost distrusă.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a folosit, potrivit Ukrainska Pravda, o dronă capabilă să funcționeze pe furtună, denumită Sea Baby, folosind valuri înalte pentru acoperire. Valurile aveau 1,5-2 metri înălțime în momentul operațiunii speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS