16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia îndeamnă personalul ambasadelor ucrainene din lume să dezerteze la Moscova

Rusia îndeamnă personalul ambasadelor ucrainene din lume să dezerteze la Moscova

Serviciul de Informaţii Externe (SVR) al Rusiei a lansat un apel către personalul ambasadelor ucrainene. Rusia îndeamnă personalul ambasadelor ucrainene din lume să dezerteze la Moscova, informează News.ro.

„Facem apel la angajaţii misiunilor diplomatice ucrainene şi reprezentanţelor organelor de stat din străinătate. Dacă vă simţiţi responsabili de soarta Patriei voastre, de asigurarea păcii şi stabilităţii în Europa şi sunteţi sub presiunea regimului criminal de la Kiev, care conduce Ucraina spre o catastrofă naţională, veniţi la Moscova. Dumneavoastră şi celor dragi vouă vă va fi garantată siguranţa”, a transmis serviciul de spionaj extern al Rusiei.

„În instituţiile din străinătate ale Ucrainei se desfăşoară epurări pe scară largă“

SVR a mai spus că „în instituţiile din străinătate ale Ucrainei se desfăşoară epurări pe scară largă. Acestea au scopul de a identifica angajaţii neloiali Kievului şi de a asigura întoarcerea lor rapidă în ţara de origine”.

„Consecinţele degradării constante a situaţiei politice şi socio-economice interne din Ucraina, precum şi metodele represive de gestionare a aparatului de stat implementate de regimul de la Kiev afectează tot mai mult personalul misiunilor ucrainene din străinătate”, a declarat şeful SVR, Serghei Narîşkin.

Citeşte şi: România, cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS