6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentForțele ucrainene au recucerit un teritoriu în apropiere de Bahmut

Forțele ucrainene au recucerit un teritoriu în apropiere de Bahmut

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat luni că forțele ucrainene au capturat o parte din așezarea Berkhivka, la nord de Bahmut, în estul Ucrainei. Acesta a calificat-o drept o „rușine” pentru armata rusă, informează Hotnews.

Grupul de mercenari Wagner finațat de Prigojin a capturat Bahmut luna trecută, după cea mai lungă bătălie din timpul războiului. Ulterior, a predat pozițiile sale de acolo trupelor regulate rusești. Forțele ucrainene au continuat să atace zonele din apropierea orașului.

„Acum, o parte din așezarea Berkhivka a fost deja pierdută, trupele fug în liniște. Rușine!” a declarat Prigojin într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă. El i-a îndemnat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, să vină pe front pentru a mobiliza trupele.

Prigojin are o dispută publică cu Șoigu și Gerasimov de luni de zile. Îi acuză frecvent că nu au reușit să furnizeze suficientă muniție și sprijin pentru Wagner pe front. Asta ar fi dus la pierderi grele în cadrul grupării paramilitare.

Un general ucrainean spune că avansează la Bahmut

Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a declarat luni dimineață că forțele ucrainene au continuat „să avanseze” în apropiere de Bahmut, potrivit Reuters. Sîrskîi a precizat că forțele ucrainene au reușit să distrugă o poziție rusă din apropierea orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS