16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaBelgia investighează dacă armele ei au fost folosite în Rusia

Belgia investighează dacă armele ei au fost folosite în Rusia

Belgia investighează dacă armele ei au fost folosite în Rusia. Belgia va cere Ucrainei lămuriri cu privire la informaţiile potrivit cărora puşti fabricate în Belgia au fost folosite de forţe pro-ucrainene pentru a lupta împotriva trupelor ruse în interiorul graniţei de vest a Rusiei. Anunţul a fost făcut luni de prim-ministrul belgian Alexander De Croo, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

The Washington Post a relatat sâmbătă că combatanţii anti-Kremlin care au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea rusă Belgorod luna trecută au folosit vehicule tactice date iniţial Ucrainei de Statele Unite şi Polonia. Aceştia aveau puşti fabricate în Belgia şi Republica Cehă.

„Ministerul nostru al apărării şi agenţiile sale de informaţii au început o anchetă. Aceştia cer informaţii pentru a determina exact ce s-a întâmplat”, a declarat De Croo la postul belgian Radio 1.

„Armele europene sunt livrate Ucrainei cu condiţia ca ele să fie utilizate pe teritoriul ucrainean cu scopul de a apăra acel teritoriu. Şi avem controale stricte stabilite pentru a vedea că acesta este cazul”, a notat el.

De Croo a refuzat să comenteze posibilele consecinţe în cazul în care informaţiile sunt confirmate.

„Nu trebuie să ne depăşim aici”, a spus prim-ministrul. „Dar analizăm situaţia şi vom lua acest lucru foarte în serios”, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS