16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina spune că nu are „nimic de-a face” cu presupusul atac cu drone asupra Kremlinului

Ucraina spune că nu are „nimic de-a face” cu presupusul atac cu drone asupra Kremlinului

Ucraina spune că nu are „nimic de-a face” cu presupusul atac cu drone asupra Kremlinului. Ucraina afirmă că nu își folosește mijloacele sale pentru a ataca alte țări, relatează CNN.

„Nu avem informații despre așa-zisele atacuri nocturne asupra Kremlinului”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski, Serhii Nikiforov. Acesta a fost întrebat despre afirmația Moscovei că a dejucat un atac cu drone ordonat de Kiev în capitala rusă.

„Ucraina folosește toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a-și elibera propriul teritoriu. Nu pentru a-i ataca pe alții”, a adăugat Nikiforov.

Rusia s-a referit la incident ca la un „act de terorism”

Rusia s-a referit la incident ca la un „act de terorism”, acuzând Ucraina pentru atac. O acuzație despre care Nikiforov a spus că este mai bine să fie îndreptată către Moscova.

„Un atac terorist înseamnă blocuri distruse de clădiri rezidențiale în Dnipro și Uman. Însemnă o rachetă pe o linie la gara Kramatorsk și multe alte tragedii”, a spus el. „Ceea ce s-a întâmplat la Moscova este în mod evident despre escaladarea stării de spirit în ajunul zilei de 9 mai”.

Pe data de 9 mai Rusia celebrează Ziua Victoriei – înfrângerea Germaniei naziste în 1945. „Este o șmecherie la care trebuie să ne așteptăm din partea adversarilor noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Zelenski.

Citeşte şi: Rusia îi acuză pe ucraineni că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS