15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaChina ar fi fost de acord să trimită în secret arme Rusiei

China ar fi fost de acord să trimită în secret arme Rusiei

China a aprobat acordarea de ajutor letal Rusiei pentru războiul său din Ucraina, dar a vrut ca orice transport să rămână secret, potrivit documentelor guvernamentale americane scurse pe internet. China neagă că a trimis sau că va trimite arme Rusiei. Ucraina spune că găsește tot mai multe componente chinezești în armele folosite de Rusia.

Un rezumat al serviciilor secrete din 23 februarie afirma că Beijingul a aprobat furnizarea graduală de arme către Moscova, pe care le-ar deghiza în articole civile, transmite Hotnews.

Informațiile au fost strânse de agenți americani care au interceptat discuțiile serviciilor secrete ale Rusiei. Comisia militară centrală a Chinei a vrut ca transporturile să rămână secrete..

Un dosar separat cu informații din documentele scurse spunea că Beijingul ar considera o lovitură „semnificativă” a Ucrainei cu arme americane sau ale NATO pe teritoriul Rusiei drept o escaladare a conflictului care ar merita trimiterea de arme în Rusia.

Fișierele făceau parte dintr-un lot mai mare de documente clasificate scurse pe platforma online Discord. Vineri, Jack Teixeira, tânărul de 21 de ani acuzat că a scurs documentele, va apărea în fața instanței de judecată din Boston.

Ucraina spune că găsește tot mai multe componente chinezești în armele folosite de Rusia

Forțele ucrainene găsesc un număr tot mai mare de componente din China în armele rusești folosite în Ucraina, a declarat pentru Reuters un consilier de la biroul președintelui Volodimir Zelenski.

În „armele recuperate de pe câmpul de luptă continuăm să găsim diferite electronice”, a spus Vladislav Vlasiu.

„Tendița este că există mai puține componente fabricate în Occident, dar mai multe – nu este greu (de) ghicit care țară – a făcut componentele. Desigur, China”, a spus el printr-un apel video.

Vineri, ministrul de externe al Chinei, Qin Gang, a declarat că țara sa nu va furniza arme niciunei părți a conflictului. De asemenea, China va restricționa exportul de tehnologie cu dublă utilizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS