17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMircea Geoană: Aceste câteva luni pot da o anumită direcţie pentru conflictul din Ucraina

Mircea Geoană: Aceste câteva luni pot da o anumită direcţie pentru conflictul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că Federaţia Rusă nu are nici capacitatea şi nici intenţia de a începe un război cu NATO, precizând că ruşii de-abia se descurcă în Ucraina.

El a menţionat că aceste câteva luni pot da o anumită direcţie pentru viitorul acestui conflict.

Mircea Geoană a fost întrebat, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni de televiziune, cum vede continuarea războiului din Ucraina şi dacă poate deveni mai sângeros decât până acum. 

“Va fi un război care va continua cu o intensitate probabil sporită odată cu venirea primăverii. Este o ciclicitate a anotimpurilor care influenţează războiul şi nu este prima dată când iarna creează condiţii pentru o parte puţin mai lentă deşi Rusia a încercat să declanşeze o ofensivă, mai degrabă o încercare de a testa punctele vulnerabile din lanţul de apărare ucrainean, este un front pe flancul estic şi pe flancul sudic al frontului ucrainean de o mie şi ceva de kilometri. E lung, dar se pare că aceste încercări ale Rusiei de a declanşa o ofensivă de iarnă-primăvară, dacă vreţi, nu a mers foarte, foarte bine, aşa cum nu a mers deloc bine întregul război pentru Federaţia Rusă”, a explicat secretarul general adjunct al NATO. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS