16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPercheziții la un oficial ucrainean, în cazul prăbușirii unui elicopter Airbus la Kiev

Percheziții la un oficial ucrainean, în cazul prăbușirii unui elicopter Airbus la Kiev

Fostul ministru de interne ucrainean Arsen Avakov – care a fost unul dintre cei mai puternici oficiali ai ţării – spune că locuinţa sa a fost percheziţionată miercuri de oficiali de securitate în cadrul unei investigaţii privind achiziționarea de elicoptere Airbus, scrie Reuters, citând Ukrainska Pravda.

Reamintim că în 18 ianuarie un elicopter Airbus s-a prăbușit într-o suburbie a Kievului, iar în urma accidentului au murit 14 persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și un copil.

Serviciul securităţii de stat al Ucrainei (SBU) nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţiile difuzate de Ukrainska Pravda. Şeful partidului la putere în Ucraina a confirmat ulterior că locuinţa lui Avakov a fost percheziţionată, potrivit HotNews.ro.

Avakov a demisionat din funcţia de ministru de interne în iulie 2021

Ukrainska Pravda l-a citat pe Avakov cu declaraţia că percheziţia este legată de prăbuşirea elicopterului. „S-au uitat la contracte cu Airbus din urmă cu şase ani”, a mai spus Avakov.

Avakov, de 59 de ani, a demisionat din funcţia de ministru de interne în iulie 2021.

Înainte de a-şi prezenta demisia, el era unul dintre cei mai puternici oficiali ai ţării, deţinând funcţia de ministru de interne timp de peste şapte ani, notează Reuters, conform Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS