25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaBelarus pune în alertă unitățile de artilerie

Belarus pune în alertă unitățile de artilerie

Unitățile de artilerie din Belarus care fac parte dintr-o grupare militară comună cu Rusia au fost puse în stare de alertă în cadrul activităților de coordonare a luptei în Belarus, potrivit Ministerului Apărării din această țară, citat de CNN.

„Astăzi, în cadrul activităților comune de coordonare a luptei ale grupării regionale de trupe din Belarus și Rusia, unitățile de artilerie din brigada mecanizată separată nr. 11 sunt pregătite pentru a îndeplini sarcinile prevăzute”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lukașenko a anunțat înființarea unei grupări comune de trupe cu Rusia

În luna octombrie a anului trecut, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat înființarea unei grupări comune de trupe cu Rusia din cauza „agravării situației la granițele Belarusului”.

Iar gruparea comună continuă să crească în mărime, a declarat săptămâna aceasta ministerul apărării.

„În cadrul asigurării securității militare a statului unional, continuă constituirea grupării regionale de trupe (forțe) a Republicii Belarus și a Federației Ruse”, a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, ministerul a anunțat exerciții comune ale forțelor aeriene între cele două țări.

Luna trecută, Ucraina a avertizat că „nu exclude” o „provocare deliberată” din partea Rusiei, după ce Belarus a declarat că epava unei rachete ucrainene a aterizat pe teritoriul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS