3.6 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCadavrul unuia dintre voluntarii britanici dispăruți în Ucraina a fost găsit

Cadavrul unuia dintre voluntarii britanici dispăruți în Ucraina a fost găsit

Grupul rus de mercenari Wagner a anunțat că a descoperit cadavrul unuia dintre cei doi voluntari britanici care au dispărut în estul Ucrainei weekendul trecut, scrie The Moscow Times, citat de Digi24.

Șeful mercenarilor lui Putin, Evgeni Prigojin, a publicat fotografii cu pașapoartele celor doi britanici – Andrew Bagshaw, în vârstă de 48 de ani, și Christopher Parry, de 28 de ani.

„Astăzi, cadavrul unuia dintre ei a fost descoperit”, a transmis Concord, firma lui Prigojin, adăugând și că ambele pașapoarte au fost găsite pe trupul neînsuflețit. Totuși, Concord nu a precizat care dintre cei doi este britanicul găsit mort.

Bagshaw și Parry au fost dați dispăruți sâmbătă, la o zi după ce plecaseră din Kramatorsk, în regiunea Donețk, spre Soledar, acolo unde se poartă lupte grele între ucraineni și invadatori. Prigojin a susținut, miercuri, că trupele invadatoare au controlul deplin în Soledar, la 15 kilometri de un alt oraș distrus de ruși, Bahmut, în ciuda faptului că Kremlinul, dar și președintele Volodimir Zelenski de cealaltă parte susțin contrariul.

Părinții lui Bagshaw au spus, anterior, că fiul lor se ocupa în Ucraina de livrări de alimente și medicamente, dar și că ajuta la evacuarea bătrânilor de pe linia frontului, conform BBC. Recent, Parry se ocupa de evacuarea civililor din Bahmut.

El avea și un site de crowdfunding, prin care încerca să obțină fonduri pentru evacuarea civililor și pentru reparații de vehicule, dar și pentru achiziționarea de combustibili și echipamente pentru salvarea oamenilor. Cu doar trei zile înainte să dispară, Christopher Parry a povestit cum trebuia să aleagă între a merge pe jos sau cu mașina – dacă alegea prima variantă era mai lent, dar mai puțin vizibil, în timp ce a doua metodă era mai rapidă, dar risca să fie detectat de drone în drumul său spre Bahmut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS