19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRusia s-ar pregăti să mobilizeze alți 500.000 de recruți

Rusia s-ar pregăti să mobilizeze alți 500.000 de recruți

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au susținut că Rusia urmează să ordone mobilizarea a până la 500.000 de recruți în ianuarie, față de cei 300.000 pe care i-a chemat în octombrie, într-un alt aparent semn că Vladimir Putin nu are intenția de a pune capăt războiului, relatează Hotnews.

Vadim Skibițki, șef adjunct al agenției de informații militare a Ucrainei, a declarat că Ucraina crede că recruții vor fi implicați într-un șir de ofensive rusești în primăvară și vară în estul și sudul țării.

Rusia a negat că pregătește un al doilea val de mobilizare, Putin afirmând luna trecută că este „inutil” să vorbească despre o nouă convocare, susținând că doar jumătate dintre cei deja mobilizați au fost trimiși în Ucraina.

Oficialii ruși, inclusiv Putin, au negat anterior planurile de a ordona o mobilizare înainte de a declara în cele din urmă o „mobilizare parțială” în septembrie.

Avertismentul Ucrainei cu privire la o nouă mobilizare vine în timp ce Rusia a anunțat încetarea focului de Crăciunul ortodox.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că trupele sale au început să respecte încetarea focului de la prânz, ora Moscovei, „de-a lungul întregii linii de contact”, acuzând Ucraina că aceasta continuă să bombardeze zonele populate și pozițiile militare.

Rusia aproape că își va dubla forța militară pe care o avea înainte de război

Ucrainenii estimează că Rusia va mobiliza un număr mai mare de oameni decât în campania din septembrie, care s-a dovedit larg nepopulară și a declanșat proteste în toată Rusia. Dacă estimarea se dovedește corectă, Rusia aproape că își va dubla forța antebelică într-un interval de câteva luni.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au declarat că 280.000 de trupe terestre ruse sunt în prezent desfășurate împotriva Ucrainei.

Skibițki a spus că va dura aproximativ două luni pentru ca Rusia să pună laolaltă formațiunile militare și că orice succes rusesc pe câmpul de luptă va depinde de cât de bine echipați și antrenați sunt rușii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS