12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaVladimir Putin a ordonat o încetare temporară a focului în Ucraina

Vladimir Putin a ordonat o încetare temporară a focului în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat o încetare a focului de-a lungul întregii linii a frontului din Ucraina de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24.00 pe 7 ianuarie, anunță presa de stat rusă, citând un comunicat al Kremlinului.

Decizia președintelui Rusiei vine la scurt timp după ce Patriarhul Kirill al Rusiei a făcut apel la o încetare a focului în Ucraina şi a pledat pentru un armistiţiu de Crăciunul ortodox de rit vechi.

„Ținând cont de apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact a părților din Ucraina de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie 2023 până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie 2023.

Plecând de la faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă locuiesc în zonele de ostilități, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le permită acestora să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, a declarat Putin, într-un comunicat publicat de Kremlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS