17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina condiționează acceptarea armistițiului propus de Putin

Ucraina condiționează acceptarea armistițiului propus de Putin

Ucraina condiționează acceptarea armistițiului de Crăciunul pe rit vechi propus joi de președintele rus Vladimir Putin de retragerea trupelor invadatoare de pe teritoriul său, a declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak.

„Unu. Ucraina nu atacă teritorii străine și nu atacă civili. Cum face Federația Rusă. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație de pe teritoriul său”, a scris Podoliak joi seara pe Twitter.

„Doi. Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va avea un ‘armistițiu temporar’. Țineți-vă ipocrizia pentru voi”, a adăugat el.

Primul comentariu al Kievului după ce Kremlinul a anunțat că Putin a ordonat o încetare a focului

Podoliak a oferit primul comentariu al Kievului după ce Kremlinul a anunțat joi că președintele Vladimir Putin a ordonat o încetare a focului de-a lungul întregii linii a frontului în Ucraina înainte de sărbătorirea Ajunului Crăciunului și în prima zi de Crăciun pe rit vechi, celebrată pe 7 ianuarie, conform HotNews.

„Având în vedere apelul Înalt Preasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie a acestui an până la ora 24:00 pe 7 ianuarie anul acesta”, afirmă documentul publicat de serviciul de presă al Kremlinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS