17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina, ținta unui nou atac cu rachete rusești

Ucraina, ținta unui nou atac cu rachete rusești

Ucraina este joi dimineață ținta unui nou atac cu rachete rusești, în timp ce în mai multe orașe s-au auzit explozii despre care autoritățile au spus că provin de la sistemele de apărare aeriană care au doborât rachetele care se apropiau, informează Reuters.

Consilierul biroului prezidențial Oleksii Arestovich a scris pe Facebook că peste 100 de rachete au fost lansate de ruși, în mai multe valuri, iar alarmele de raid aerian se auzeau în toată țara.

Explozii au fost auzite în Kiev, Jitomîr și Odesa, potrivit unui corespondent Reuters și a relatărilor din presa locală.

Rachetele sunt lansate spre Ucraina de pe navele din Marea Neagră

Au fost anunțate întreruperi de energie electrică în regiunile Odesa și Dnipropetrovsk, cu scopul de a reduce la minimum potențialele pagube aduse infrastructurii energetice.

Rachetele sunt lansate spre Ucraina de pe navele din Marea Neagră, potrivit lui Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare ucrainene din Krivoi Rog, citat de The Guardian.

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a anunțat marți că Rusia a desfășurat două portavioane care au la bord cel puțin 20 de rachete Kalibr și submarine în Marea Neagră, transmite The Kyiv Independent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS