4.8 C
Craiova
joi, 2 februarie, 2023
Știri de ultima orăRazboi Ucraina„Scade semnificativ” sprijinul din partea opiniei publice în Rusia pentru război, potrivit Ministerului britanic al Apărării

„Scade semnificativ” sprijinul din partea opiniei publice în Rusia pentru război, potrivit Ministerului britanic al Apărării

Sprijinul din partea opiniei publice în Rusia pentru campania militară în Ucraina „scade semnificativ”, a estimat Ministerul britanic al Apărării, scrie The Guardian.

Potrivit datelor, 55% dintre ruşi sunt în favoarea tratativelor de pace cu Ucraina şi doar 25% afirmă că sprijină continuarea conflictului, potrivit media ruse citate de Ministerul Apărării. 

Conflictul a început să afecteze mulţi ruşi

În ciuda eforturilor autorităţilor ruse de a controla informaţia, conflictul a început să afecteze mulţi ruşi din septembrie prin „mobilizarea parţială”. 

„Având în vedere că este improbabil ca Rusia să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin”, arată ministerul Apărării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS