7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalÎncă un val de mobilizare în Rusia

Încă un val de mobilizare în Rusia

Oficialii ruși continuă mobilizarea mascată, chiar în timp ce se derulează ciclul de conscripție de toamnă. Asta va solicita și mai mult aparatul rusesc de generare de forțe militare, deja supraîncărcat, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Hotnews.

Canalele rusești de Telegram au discutat intens, vineri despre indiciile conform cărora Kremlinul se pregătește pentru un al doilea val de mobilizare.

Acestea au distribuit o imagine a unui proiect de convocare primit de un cetățean din Sankt Petersburg, căruia i s-ar fi spus să se prezinte la mobilizare în ianuarie 2023, în ciuda anunțului președintelui rus Vladimir Putin privind încheierea oficială a mobilizării parțiale la 31 octombrie.

Când ar putea da ordinul Vladimir Putin

În plus, bloggeri militari naționaliști au postat afirmații potrivit cărora mobilizarea generală va începe în decembrie sau ianuarie.

Un post de televiziune independent din Rusia a publicat vineri o investigație care arată că structurile și întreprinderile de stat continuă să își pregătească angajații pentru mobilizare, trimițându-i la diverse programe de formare și cursuri educaționale legate de mobilizare.

Un alt post de televiziune rusesc a remarcat că tribunalul militar al garnizoanei Odintsovo din regiunea Moscovei a confirmat din greșeală că mobilizarea continuă în ciuda anunțului oficial privind încheierea ei.

Instanța ar fi acuzat un soldat mobilizat că și-a bătut comandantul pe 13 noiembrie „în timpul îndeplinirii îndatoririlor sale de serviciu militar sau în legătură cu îndeplinirea acestor îndatoriri în timpul perioadei de mobilizare”, ceea ce indică faptul că instanța funcționează pe temeiul juridic că mobilizarea este încă în plină desfășurare.

Kremlinul a susținut că președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie să semneze un decret care să pună capăt în mod oficial perioadei de mobilizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS