22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaConsiliul de Securitate Națională al Poloniei se reunește din nou după atacul cu rachete

Consiliul de Securitate Națională al Poloniei se reunește din nou după atacul cu rachete

Consiliul de Securitate Națională al Poloniei (BBN) a declarat miercuri că se va reuni din nou miercuri, pe fondul îngrijorărilor că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în țările vecine, după atacul cu rachete de marți care a ucis două persoane, transmite Reuters.

„BBN analizează în prezent aranjamentele făcute până în prezent cu comandanții, șefii serviciilor și aliații”, a declarat șeful Consiliului de Securitate Națională al Poloniei, Jacek Siewiera, într-o postare pe Twitter.

Consiliul de securitate polonez s-a reunit pentru prima dată marți seară

Consiliul de securitate polonez s-a reunit pentru prima dată marți seară, după aflarea veștii despre atac.

Președintele Poloniei, membră a NATO, a declarat miercuri dimineață că țara nu are dovezi concrete care să arate cine a tras racheta, care a lovit o fermă la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că racheta nu a fost probabil lansată din Rusia.

Potrivit oficialilor americani, concluziile inițiale sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia, potrivit Associated Press.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS