18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAvion militar rusesc prăbușit într-un oraș de lângă teritoriile ocupate de ruși în Ucraina

Avion militar rusesc prăbușit într-un oraș de lângă teritoriile ocupate de ruși în Ucraina

Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-34 s-a prăbușit luni peste un bloc din orașul Eisk, în regiunea rusă Krasnodar, în apropiere de teritoriile ocupate de Rusia în sud-estul Ucrainei. Cel puțin două persoane au murit, iar alte 15 sunt rănite, scrie Reuters.

Un avion de vânătoare rusesc s-a prăbușit luni într-o clădire rezidențială din orașul Eisk, din sudul Rusiei, înghițind apartamentele într-o minge de foc uriașă, iar oficialii au afirmat că cel puțin două persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite. Piloții s-au ejectat.

Videoclipul publicat de canalul de știri militar Zvezda părea să arate explozii la bordul avionului în timp ce acesta se prăbușea.

Guvernatorul regional Veniamin Kondratyev a spus că avionul era un Sukhoi Su-34, un avion de vânătoare-bombardier supersonic cu rază medie de acțiune.

Avionul s-a prăbușit pe o clădire cu nouă etaje

Agenția de stat RIA a declarat că accidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament de pe un aerodrom militar. Acesta a citat ministerul apărării, care susține că piloții au raportat că un motor a luat foc la decolare, iar combustibilul avionului s-a aprins când a lovit clădirea.

Kremlinul a declarat că președintele Vladimir Putin a fost informat și a ordonat ca tot ajutorul necesar să fie oferit victimelor. El a ordonat miniștrilor sănătății și al urgențelor să zboare în regiune, se arată în comunicat.

„Serviciile de urgență lucrează deja la fața locului – toate garnizoanele regionale de pompieri și salvare sunt angajate în stingerea incendiului”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Krasnodar, care include Eisk.

El a spus că prăbușirea avionului a afectat o clădire de nouă etaje. 

„Incendiul a cuprins mai multe etaje deodată. Şaptesprezece apartamente au fost avariate”, a spus Kondratiev.

Eisk este separat de teritoriul ocupat al Rusiei din sudul Ucrainei printr-o întindere îngustă a Mării Azov.

Incidentul are loc la aproape opt luni după ce Rusia și-a trimis trupele în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS