21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Patru explozii au avut loc în centrul Kievului

(VIDEO) Patru explozii au avut loc în centrul Kievului

-

Cel puțin patru explozii au fost auzite, luni dimineață, la scurt timp după ora 8.00, în capitala Ucrainei, potrivit BBC. O echipă BBC ce se află în capitala Ucrainei și care filma pe acoperișul unui hotel a transmis că a văzut un atac cu rachete.
Mai multe persoane au murit, susțin autoritățile.

De altfel, și sirenele care avertizează locuitorii Kievului cu privire la tacuri aeriene a sunat cu 90 de minute înainte ca cele două explozii să aibă loc.

Este pentru prima dată în ultimele luni când capitala Ucrainei este atacată.

În plus, exploziile par să fie prezente în zone mult mai centrale față de atacurile precedente ale Rusiei de la începutul invaziei, mai concluzionează BBC.

Și Dnipro și Zaporojie ar fi fost ținte ale unor atacuri aeriene, în noaptea de duminică spre luni.Stiri externe
„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul Capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Klitschko. „Detalii mai târziu”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Un nor de fum negru a fost văzut înălţându-se deasupra clădirilor, relatează martori, scrie The Guardian.
O rachetă rusă a aterizat pe o stradă a orașului Kiev, lângă monumentul lui Hrushevsky, potrivit unui consilier prezidențial principal.

Anton Gerashchenko, consilier senior ucrainean al ministrului Afacerilor Interne, a făcut afirmația pe contul său de Telegram, în această dimineață.

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a adăugat că o rachetă a căzut „chiar în centrul orașului”.

„Mașinile ard și geamurile au fost sparte în case. Sunt morți”, a scris el pe Twitter în această dimineață.

Corespondentul Financial Times, Christopher Miller, confirmă că există rapoarte despre morți și răniți, după ce Rusia a lovit centrul Kievului.

„Însuși centrul Kievului a fost lovit, chiar lângă Parcul Shevchenko. Cel mai apropiat punct din inima Kievului și de cartierul guvernamental. Racheta a lovit o intersecție chiar în timpul orelor de vârf ale dimineții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS