9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski: Ucraina a recucerit 500 de kilometri pătraţi în regiunea Herson

Zelenski: Ucraina a recucerit 500 de kilometri pătraţi în regiunea Herson

Vladimir Putin împlineşte astăzi 70 de ani, dar nu prea are motive de sărbătorire. În Ucraina, trupele ruseşti continuă să cedeze teren, iar contraatacurile pe care le încearcă sunt respinse. Soldaţii încorporaţi în urma mobilizării se plâng că sunt trataţi mizerabil şi trimişi pe front cu armament vechi.

Generalii şi întregul minister al apărării sunt criticaţi tot mai sever, în public. Un politician numit chiar de ruşi în administraţia din Herson nu a ezitat să declare că ministrul apărării poartă răspunderea tuturor eşecurilor şi ar face mai bine să se sinucidă.

„La Zaporojie, după ce a lovit prima rachetă, atunci când oamenii au venit să înlăture dărâmăturile, Rusia a trimis o a doua rachetă. Ticăloşie absolută. Răul absolut. 

În blocul din Zaporojie, distrus de o rachetă, cel puţin şapte oameni au murit iar sub dărâmături se pot afla alte corpuri neînsufleţite. Preşedintele Zelenski s-a adresat ieri, prin videoconferinţă, atât summitului european de la Praga, cât şi unei reuniuni din Australia. El a cerut din nou intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei şi sporirea livrărilor de arme către Ucraina.

Va veni cu siguranţă ziua în care vom putea raporta succese şi în regiunea Zaporojie, în acele zone care sunt încă sub controlul ocupanţilor. Va veni şi ziua în care vom putea vorbi despre eliberarea Crimeei“, a spus Volodimir Zelenski, conform observatornews.ro. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS