2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina nu va mai negocia cu Rusia cât timp Putin rămâne președinte

Ucraina nu va mai negocia cu Rusia cât timp Putin rămâne președinte

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri, la scurt timp după ce liderul rus a cerut Ucrainei să depună armele, că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei Ruse. Vom negocia cu noul preşedinte” al Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare, la scurt timp după ce Kremlinul a oficializat anexarea a patru teritorii ucrainene.

Anterior, în cadrul unei ceremonii la Kremlin, Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ale Ucrainei -Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – pe care armata rusă le controlează parţial şi în timp ce se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

„Facem apel regimului de la Kiev să înceteze imediat tirurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor”, a declarat Putin, care a lansat asaltul asupra Ucrainei la 24 februarie.

Pentru a-şi justifica ofensiva, preşedintele rus a afirmat în mai multe rânduri că trebuie să salveze populaţia rusofonă de un presupus „genocid” şi să împiedice NATO să transforme Ucraina într-un cap de pod pentru a ataca Rusia.

Confruntat cu eşecurile armatei sale la începutul lunii septembrie, Putin a ordonat mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili, notează AFP

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS