4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUcraina denunță un nou atac al Rusiei cu drone iraniene, în Odesa

Ucraina denunță un nou atac al Rusiei cu drone iraniene, în Odesa

Oraşul portuar Odesa, din sudul Ucrainei, a fost din nou atacat cu drone de fabricaţie iraniană folosite de forţele ruseşti, au anunţat duminică autorităţile militare ucrainene, scrie Agerpres.

O dronă a fost doborâtă şi nu s-au înregistrat victime, potrivit comandamentului operaţional sud al armatei ucrainene. Purtătoare de cuvânt, Natalia Gumeniuk, a declarat pentru AFP că „este vorba de drone iraniene”.

Acesta a fost al doilea atac rusesc cu drone iraniene, în două zile, împotriva acestui oraş strategic de la Marea Neagră. În timpul primului atac, au fost uciși vineri doi civili, potrivit Ucrainei. Folosirea dronelor iraniei a provocat tensiuni între Kiev şi Teheran.

Armata ucraineană a anunţat vineri că a doborât o dronă iraniană Shahed-136 deasupra mării. De asemenea, o alta, tot de fabricaţie iraniană, Mohajer-6, într-o altă zonă. Bilanţul iniţial al atacului a fost de un mort, dar ulterior a crescut la doi.

Ucraina a anunţat în aceeaşi zi că va „reduce semnificativ” prezenţa diplomatică a Iranului în ţară, ca represalii pentru livrările de drone către Moscova, eliminând acreditarea ambasadorului iranian şi „reducând semnificativ” personalul diplomatic al ambasadei iraniene.

Teheranul a declarat că regretă această decizie ‘bazată pe informaţii nefondate transmise de propaganda presei străine” împotriva Iranului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS