10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUcraina anunță recucerirea unor localități din zona Herson, în sudul țării

Ucraina anunță recucerirea unor localități din zona Herson, în sudul țării

Volodimir Zelenski a evidențiat duminică progresele înregistrate în contraofensiva ucraineană începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale pentru că au cucerit două așezări în sud, o a treia în est, precum și teritoriu suplimentar în estul țării, transmite Reuters.

El nu a precizat cu exactitate unde se aflau teritoriile și nu a oferit un orizont de timp al ofensivei, spunând doar că a primit „rapoarte bune” la o întâlnire de duminică cu șeful serviciilor de informații și comandanții săi militari.

Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk

În discursul său video de duminică noapte, Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk, pentru cucerirea „anumitor înălțimi” tot într-o zonă estică în direcția Lysychansk-Siversk și pentru eliberarea a două așezări din sud.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a postat mai devreme duminică o imagine cu soldați ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

„Vysokopillya. Regiunea Herson. Ucraina. Astăzi”, a scris Timoșenko într-o postare pe Facebook deasupra unei fotografii cu trei soldați pe acoperișuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Regiunea Herson a fost cucerită de forțele rusești la începutul actualului conflict

Situată la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o și anexat-o în februarie și martie 2014, regiunea Herson a fost cucerită de forțele rusești la începutul actualului conflict.

Lysychansk a fost revendicată de separatiștii pro-ruși din regiunea Lugansk la începutul lunii iulie, în cadrul unei bătălii pentru zona Donbas din estul Ucrainei, care include și Siversk, unde se află minele de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS