10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaLukașenko acuză Polonia că vrea vestul Ucrainei

Lukașenko acuză Polonia că vrea vestul Ucrainei

Alexander Lukașenko, președintele Republicii Belarus, a acuzat vineri Polonia că vrea să pună stăpânire pe vestul Ucrainei și a susținut că țara sa va trebui să răspundă acestei presupuse „amenințări” la adresa securității naționale a Belarusului, relatează TASS, citată de G4Media.

„Va trebui să reacționăm. Pentru că nu le putem permite polonezilor să ne încercuiască complet. Aceasta este o opțiune periculoasă. Am spus în trecut: ucrainenii și rușii ne vor cere să ajutăm la păstrarea integrității. Pentru ca nimeni să nu taie nimic”, a declarat Lukașenko la întâlnirea cu muncitorii din Bobruisk, informează BelTA.

Liderul de la Minsk mai pretinde că Polonia ar fi „împinsă” către o presupusă escaladare a situației de către Statele Unite.

„Vedem asta. De aceea trebuie să țin forțele armate pregătite în vest și în sud. Am plasat zece unități de-a lungul graniței în spatele polițiștilor de frontieră, astfel încât [inamicii] să nu poată pătrunde în Belarus. Și ei au avut astfel de idei”, a mai susținut Lukașenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS