17.3 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaSUA trimit arme în valoare de 1 miliard de dolari în Ucraina

SUA trimit arme în valoare de 1 miliard de dolari în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, ce cuprinde în special piese de artilerie şi obuze, precum şi rachete antinavă, în valoare totală de circa un miliard de dolari, relatează AFP şi CNN, preluate de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a făcut acest anunţ într-un comunicat în care a menţionat, de asemenea, că a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

„Am reafirmat angajamentul că Statele Unite vor fi alături de Ucraina“

„Am reafirmat angajamentul că Statele Unite vor fi alături de Ucraina în timp ce ea îşi apără democraţia şi susţin suveranitatea şi integritatea sa teritorială în faţa agresiunii neprovocate din partea Rusiei”, se arată în declaraţia emisă de preşedinţia SUA.

SUA oferă încă un miliard de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina

„L-am informat pe preşedintele Zelenski că SUA oferă încă un miliard de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv artilerie suplimentară şi arme pentru apărarea costieră, precum şi muniţie pentru artilerie şi sisteme avansate de rachete de care ucrainenii au nevoie pentru a-şi susţine operaţiunile defensive în Donbas. Am discutat de asemenea despre eforturile de astăzi ale secretarului (american al apărării Lloyd) Austin la Bruxelles de a coordona un sprijin internaţional suplimentar pentru forţele armate ale Ucrainei”, a mai precizat Casa Albă.

„Aproape 50 de ţări”, conform ambasadorului american la NATO, examinează miercuri la Bruxelles ajutorul militar pe care îl vor oferi în continuare Ucrainei, reuniune condusă de secretarul american al apărării Lloyd Austin.

Noul ajutor militar pentru Ucraina anunţat de Biden este însoţit de un ajutor umanitar în valoare de 225 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS