25.1 C
Craiova
duminică, 14 august, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPatriarhul Kirill şi comisarul rus pentru drepturile copilului, sancţionaţi de Marea Britanie

Patriarhul Kirill şi comisarul rus pentru drepturile copilului, sancţionaţi de Marea Britanie

Marea Britanie a anunţat joi că i-a sancţionat pe comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova şi pe şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, într-un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene, relatează Reuters, citat de TVR.

Foreign Office-ul a declarat că a sancţionat-o pe Lvova-Belova pentru transferul forţat şi adopţia copiilor ucraineni, în timp ce Kirill a fost vizat pentru „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.

Comunicatul adaugă că patru înalţi oficiali militari dintr-o unitate „cunoscută că a ucis, violat şi torturat civili” în oraşul ucrainean Bucea au fost de asemenea sancţionaţi.

„Vizăm facilitatorii şi autorii războiului (preşedintelui rus Vladimir) Putin care au adus nespusă suferinţă Ucrainei, inclusiv transferul forţat şi adopţia de copii”, a declarat ministrul de externe britanic Liz Truss în comunicat.

Potrivit guvernului, sancţiunile vizează de asemenea aliaţi ai lui Putin, comandanţi militari şi dealeri de arme ruşi.

Principalele ţări occidentale au anunţat sancţiuni masive împotriva Rusiei în ultimele luni asupra a ceea ce spun că este o invazie a Ucrainei în februarie. Moscova a numit-o o operaţiune militară specială, susţinând că scopul ei este de a dezarma şi „denazifica” vecinul său, aminteşte Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS