7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaIohannis, marcat de distrugerile suferite de Ucraina

Iohannis, marcat de distrugerile suferite de Ucraina

Aflat în Ucraina, alături de președintele Franței și cancelarul Germaniei, președintele Klaus Iohannis spune că nu există cuvinte care să descrie tragedia pe care a văzut-o joi, la Irpin, unul dintre multele orașe ucrainene bombardate de ruși.

Este localitatea de la vest de Kiev, în care rușii au atacat și ucis civili chiar la începutul invaziei, în Ucraina.

„Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile oribile pe care le-am văzut azi în Irpin. Reiterez în mod puternic apelul ca forțele invadatoarea ruse să fie trase la răspundere de către justiția internațională”, a declarat șeful statului român.

Klaus Iohannis a ajuns, joi, în Ucraina. Șeful statului român a călătorit la Kiev cu trenul și s-a întâlnit acolo cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul Italiei Mario Draghi.

”Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”,  a scris președintele Iohannis într-o postare pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS