10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia pretinde că forțele sale au cucerit 97% din Lugansk

Rusia pretinde că forțele sale au cucerit 97% din Lugansk

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că forțele Moscovei dețin controlul asupra a 97% din regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, potrivit The Guardian.

Forțele rusești au cucerit cartierele rezidențiale din orașul cheie din estul țării, Severodonețk, și luptă pentru a prelua controlul asupra unei zone industriale de la periferia acestuia și a orașelor din apropiere, a declarat Șoigu.

Guvernatorul din Lugansk, Serhii Haidai, a recunoscut că forțele ruse controlează periferia industrială a orașului, declarând pentru Associated Press: „Luptele de stradă cele mai dure continuă, cu diferite grade de succes. Situația se schimbă constant, dar ucrainenii resping atacurile“.

În orașul vecin Lisiceansk, celălalt oraș din Donbas, trupele rusești au bombardat o piață locală

În orașul vecin Lisiceansk, celălalt oraș din Donbas care rezistă în fața invaziei rusești, trupele rusești au bombardat o piață locală, o școală și clădirea unui colegiu, pe care au distrus-o, a declarat Haidai. El a mai spus:

„O distrugere totală a orașului este în curs de desfășurare, bombardamentele rusești s-au intensificat semnificativ în ultimele 24 de ore. Rușii folosesc tactici de pământ pârjolit”.

Șoigu a mai spus că trupele rusești își continuă ofensiva spre orașul Popasna

Șoigu a mai spus că trupele rusești își continuă ofensiva spre orașul Popasna, la aproximativ 30 km sud de Severodonețk, și că au preluat controlul asupra orașelor Liman și Sviatohirsk și a altor 15 orașe din regiune.

Ministrul a precizat că 6.489 de soldați ucraineni au fost luați prizonieri de la începutul acțiunilor militare din Ucraina, dintre care 126 în ultimele cinci zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS