17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Zelenski: Forțele ruse controlează aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei

(VIDEO) Zelenski: Forțele ruse controlează aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei

-

Forțele ruse ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, a spus joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un mesaj video adresat Parlamentului din Luxemburg, conform The Guardian.

Primele linii de luptă se întind pe mai mult de 1.000 de kilometri, a spus Zelenski, adăugând: „Trebuie să ne apărăm de aproape întreaga armată rusă. Toate formațiunile militare ruse pregătite pentru luptă sunt implicate în această agresiune”.

Forţele Moscovei nu au abandonat obiectivul de a captura Kievul

Concentrarea ofensivei ruse în Donbas, în estul ţării, nu înseamnă că forţele Moscovei au abandonat obiectivul de a captura Kievul, a avertizat responsabilul ucrainean, în opinia căruia, ocuparea Kievului rămâne un „obiectiv prioritar” al forţelor ruse.

Evocând „barbaria” rusă în suburbiile Kievului în prima fază a invaziei ruse, precum la Bucea sau Irpin, Serhii Korniiciuk a spus că armata ucraineană monitorizează cu atenţie acţiunile inamicului. „Trebuie să facem totul pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete şi să pregătim oraşul (Kiev) de o eventuală apărare, dacă este cazul, pentru a da o ripostă demnă inamicului”, a adăugat el.

El a spus că 100 de ucraineni ar fi uciși zilnic în luptele din estul Ucrainei, iar alte 450-500 de persoane sunt rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS