10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata rusă a atacat 40 de localităţi din estul Ucrainei

Armata rusă a atacat 40 de localităţi din estul Ucrainei

Armata rusă a atacat peste 40 de localități din estul Ucrainei, anunță forțele de apărare ale Kievului, citaţi de Antena3.

„Ocupanții au bombardat peste 40 de așezări din regiunile Donețk și Lugansk, distrugând sau provocând avarii la 47 de obiective civile, inclusiv 38 de case și o școală.

În urma acestor bombardamente, 5 civili au murit și 12 au fost răniți”, se spune într-o informare a armatei ucrainene, postată pe Facebook.

În ultima lună, Rusia s-a concentrat asupra preluării controlului total în Donbas.

Rusia a trimis mii de militari în zonă, atacând din trei părți, în demersul de a încercui forțele ucrainene care rezistă în orașele Severodonețk și Lâsâceansk.

Căderea acestora ar lăsa întreaga provincie Lugansk sub control rusesc, un obiectiv-cheie pe care rușii și l-au fixat după eșecul asaltului asupra Kievului.

Duminică, guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a acuzat Rusia că practică tactica pământului pârjolit în atacurile asupra Severodonețk.

Gaidai a arătat că forțele ruse au distrus toate podurile, cu excepția unui viaduct peste râul Doneț, și a spus că orașul riscă să fie complet izolat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS