10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAl 9-lea general rus ucis

Al 9-lea general rus ucis

Un general al forţelor aeriene ruse a fost ucis în estul Ucrainei, susţin diverse surse mass-media, inclusiv BBC, Ukrainska Pravda şi DPA.
Avionul generalului Botaşov a fost doborât duminică de o rachetă Stinger deasupra oraşului Popansa din Donbass. Se crede că generalul este cel mai înalt ofiţer al forţelor aeriene ruse ucis de la începutul războiului din Ucraina.

Presa ucraineană a raportat deja informaţia duminică, dar până în prezent nu a ajuns nicio confirmare oficială a morţii generalului rus. Potrivit surselor ucrainene, el este al 9-lea general rus ucis în timpul războiului.

Botaşov a fost considerat un pilot excelent, dar a fost retras de armata rusă în 2013, după prăbuşirea unui avion Su-27.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, care a dispărut de 12 zile, nu a confirmat știrea.

Rusia încearcă să cucerească cele două provincii din Donbas, Donetsk și Luhansk, revendicate de separatiști, și să prindă forțele ucrainene într-un buzunar pe principalul front estic.

Forțele ruse au preluat controlul asupra a trei orașe din regiunea Donețk, inclusiv Svitlodarsk, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko pentru o filială locală a Radio Free Europe/Radio Liberty.

„Situația de pe frontul (de est) este extrem de dificilă, deoarece soarta acestei țări se decide acolo chiar acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk.
Al 9-lea general rus ucis în războiul din Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS