17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski cere sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei

Zelenski cere sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei

Comunitatea globală trebuie să impună sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei, inclusiv un embargo total asupra petrolului, a îndemnat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs video la Forumul Economic Mondial de la Davos, care este în curs de desfășurare, relatează CNN.

„Comunitatea internațională trebuie să fie pregătită să folosească sancțiunile în mod preventiv, nu doar pentru a răspunde” la amenințări în viitor, le-a spus el liderilor mondiali și de afaceri prezenți. Dacă aceste sancțiuni ar fi fost în vigoare de la bun început, Rusia nu ar fi putut invada Ucraina, a susținut el, cerând interdicții totale pentru băncile rusești și o oprire completă a comerțului.

„Agresorul ar cunoaște consecințele imediate ale acțiunilor sale”, a spus el.

Trebuie să stabilim un precedent pentru sancțiuni”

„Trebuie să stabilim un precedent pentru sancțiuni”, a spus el, punând la îndoială faptul că o „colecție mare de răspunsuri” din partea unor instituții precum Națiunile Unite și Organizația Mondială a Comerțului este suficientă pentru a răspunde la amenințările de astăzi.

Cele mai recente sancțiuni au fost anunțate la începutul acestei luni

Cele mai recente sancțiuni au fost anunțate la începutul acestei luni, când liderii G7 s-au întâlnit virtual cu Zelenski. Măsurile au inclus noi controale la export împotriva sectorului industrial rusesc și aproximativ 2.600 de restricții de viză pentru oficialii ruși și belaruși, precum și primele sancțiuni împotriva directorilor de la Gazprombank, instituția prin care cea mai mare parte a Europei cumpără gaz rusesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS