26.7 C
Craiova
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCerealele furate de ruşi din Ucraina, trimise la export

Cerealele furate de ruşi din Ucraina, trimise la export

Cerealele furate de trupele ruse din zonele ocupate din Ucraina au fost deja încărcate pe vapoare care navighează în Marea Neagră, iar destinaţia cea mai probabilă pare a fi Siria. De acolo, ”cerealele pot fi introduse ilegal în alte ţări din Orientul Mijlociu”, a anunţat departamentul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, informează News.ro.

Potrivit Departamentului de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, ”o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă solidă sub pavilion rusesc în Marea Mediterană”.

”Destinaţia cea mai probabilă este Siria. De acolo, cerealele pot fi introduse ilegal în alte ţări din Orientul Mijlociu”, se mai arată în comunicat.

Ruşii ”continuă să exporte alimente furate din Ucraina pe teritoriul Federaţiei Ruse şi al Crimeei ocupate”, se mai precizează în comunicat.

În una dintre principalele regiuni producătoare de cereale – în apropiere de oraşul Polohî din regiunea Zaporijie – seminţele de cereale şi de floarea-soarelui aflate în depozit sunt în curs de pregătire pentru a fi transportate în Rusia, se mai subliniază în comunicat.

O coloană de camioane ruseşti a părăsit oraşul Enerhodar, care se află tot în regiunea Zaporijie, sub paza armatei ruse. Destinaţia finală a coloanei a fost Crimeea, mai susţine comunicatul citat.

De asemenea, cereale au fost furate din regiunea Harkov, iar 1.500 de tone de cereale au fost luate din satul Mala Lepetîha din regiunea Herson, din Crimeea.

Săptămâna trecută, Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că aproximativ jumătate de milion de tone metrice de cereale au fost deja furate din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS