6.4 C
Craiova
joi, 8 decembrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi Ucraina60 de morţi într-o şcoală bombardată din Lugansk

60 de morţi într-o şcoală bombardată din Lugansk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a denunțat bombardamentele puternice ale Rusiei în estul Ucrainei, spunând că atacul asupra unei școli din regiunea Lugansk a ucis 60 de persoane, „într-un moment în care cuvântul cheie ar trebui să fie pacea pentru toţi oamenii normali”. Clădirea era folosită ca adăpost.

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-Al Doilea Război Mondial”, a acuzat duminică preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în ajunul comemorărilor din Rusia, de la 9 mai, care sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste.

„Ucraina şi lumea liberă îşi vor aduce aminte despre asta”, a afirmat el.

Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi dintr-o Europă unită”

Potrivit lui Zelenski, Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi dintr-o Europă unită” în faţa „independenţei Moscovei în rău şi ură, pe care toată lumea o va vedea mâine”.

Tradiţionala paradă militară de 9 mai va avea loc la Moscova în Piaţa Roşie

Luni, tradiţionala paradă militară de 9 mai va avea loc la Moscova în Piaţa Roşie, o ocazie pentru Rusia de a face o demonstraţie de forţă în plină invazie a Ucrainei.

„Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”, a acuzat din nou Zelenski în mesajul său video, referindu-se la cele „60 de persoane ucise” într-un bombardament, sâmbătă, asupra unei şcoli din estul Ucrainei unde se refugiaseră mai mulţi civili. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS