22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaÎncă 344 de civili au fost evacuați din Mariupol

Încă 344 de civili au fost evacuați din Mariupol

Încă 344 de civili au fost evacuați din orașul Mariupol și suburbii, a anunțat președintele Volodimir Zelenski în mesajul său transmis națiunii. Aceasta a fost a doua etapă a operațiunii de evacuare, oamenii fiind transportați spre teritoriile controlate de ucraineni, la Zaporojie. Președintele Ucrainei a adăugat că negocierile pentru salvarea oamenilor captivi la uzina Azovstal continuă, scrie Hotnews.

Anterior, 150 de civili de la Azovstal fuseseră evacuați și întâmpinați la Zaporojie de către echipele ucrainene. ”Toți vor primi îngrijirile și tratamentul necesar din partea statului”, a mai precizat Zelenski.

Președintele Ucrainei a adăugat că negocierile pentru salvarea oamenilor captivi la uzina Azovstal continuă. ”Sunt civili. Femei și copii”, a spus Zelenski.

”Negociem şi sperăm să continuăm să salvăm oameni din Azovstal, din Mariupol. Mai sunt civili. Femei, copii. (…) Este nevoie de timp pentru a ridica oamenii din acele subsoluri, din acele adăposturi subterane”, a spus preşedintele Ucrainei, explicând însă că este nevoie de încetarea focului pentru punerea în practică a operațiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS