0.9 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPutin și Macron, discuție telefonică: Liderul de la Kremlin susține că Ucraina este cea care ar comite atrocități

Putin și Macron, discuție telefonică: Liderul de la Kremlin susține că Ucraina este cea care ar comite atrocități

Președintele rus Vladimir Putin a avut marți o discuție telefonică de peste două ore cu omologul său francez Emmanuel Macron, căruia i-a transmis ca Occidentul să facă presiuni asupra Kievului pentru a opri „atrocitățile”, au relatat agențiile de presă ruse, citate de Reuters și de presa franceză.

Putin i-a spus lui Macron că Occidentul ar putea ajuta să pună capăt „crimelor de război și bombardamentelor masive asupra localităților din Donbas”.

Rusia neagă în continuare crimele de război de care este acuzată în Ucraina

Rusia neagă în continuare crimele de război de care este acuzată în Ucraina și dă vina pentru moartea civililor pe ceea ce numește naționaliști și „neo-naziști”, o afirmație respinsă de Kiev și de Occident.

„Occidentul ar putea contribui la încetarea acestor atrocități prin exercitarea unei influențe adecvate asupra autorităților de la Kiev și prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina”, a transmis Kremlinul, citat de agenția de presă RIA.

Vladimir Putin a acuzat că, de fapt, forțele ucrainene ar fi comis crime de război

În discuția sa cu președintele Franței, Vladimir Putin a acuzat că, de fapt, forțele ucrainene ar fi comis crime de război, iar Uniunea Europeană le „ignoră”.

Putin i-ar mai fi spus omologului său francez că Moscova este pregătită pentru dialog cu Ucraina.

Potrivit informațiilor transmise de Kremlin, Macron a ridicat problema asigurării securității alimentare globale, iar Putin ar fi răspuns că situația este complicată din cauza sancțiunile impuse Rusiei de către țările occidentale.

Macron și Putin, numeroase convorbiri în ultimii ani

Macron și Putin au avut numeroase convorbiri în ultimii ani – aproape 20, din decembrie 2021, aici fiind incluse și cele opt discuții avute de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie – însă nu au mai vorbit după descoperirea atrocităților de la Bucha, la începutul lunii aprilie.

Rusia îşi numeşte războiul declanșat Ucrainei „operaţiune specială pentru denazificarea” ţării şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS